Mivel foglalkozunk

Hétről hétre, hónapról hónapra új borokat és borászatokat mutatunk be, új helyeket látogatunk meg, betekintünk a magyarországi szőlő- és borkultúrába. Mindezt történelmi és gasztronómiai érdekességekkel fűszerezzük és persze beszélgetünk a borvilág egyes szereplőivel is.

Reményeink szerint tevékenységünkkel közel tudjuk hozni az embereket a minőségi borok világához. Szőlészeti, borászati és kulturális ismereteket nyújtunk egyszerű és közérthető formában. Komoly témákat kívánunk megvitatni, de könnyed, jó értelemben vett ‘bulváros’ hangvételben.

Hiszünk abban, hogy oldalainkon mindenki találni fog számára érdekes és tanulságos anyagokat, információkat. Teret kívánunk adni a borvilág minden szereplőjének: a szőlészeknek, a borászoknak, a vendéglátásban és a kereskedelemben résztvevőknek. Egyszóval mindenkinek aki a fogyasztókért tevékenykedik. Természetesen mi borfogyasztóként elsősorban a fogyasztók szempontjait kívánjuk a középpontba helyezni és ennek megfelelően megjeleníteni a honlapon szereplő anyagokat.

Hatalmas feladat előtt állunk! Szerencsére a magyar borkultúra olyan patinás és szerteágazó, mint amilyen régi időkre nyúlik vissza. Ráadásul gyakorlatilag Magyarország egész területe szőlőtermő vidék. Részben ez is az oka annak, hogy lépésről-lépésre kívánunk haladni, oldalunkat folyamatosan kis lépésekben akarjuk feltölteni a megfelelő és hasznos információkkal.

Vélemény, hozzászólás?