Balla Géza Fekete Leánykája a Lidlben

Így a bezártságban elindítjuk kereskedelmi bormustra rovatunkat. Figyeljük a nagy kereskedelmi láncok akcióit, és ha érdekességet látunk „jóárasítva”, megkóstoljuk, ha tetszik, ajánljuk.Ezen a héten a Lidl polcain 2499 Ft-os áron meg lehet kapni Balla Géza erdélyi termelő prémium Fekete Leánykáját.

Tudni kell, hogy ezt a régi magyar fajtát szinte kizárólag Erdélyben, illetve a határon túli Partiumban termelik. Bár itt-ott néha lehet kapni Magyarországon is, aki most nem kóstolja, ki tudja, mikor találkozik vele megint. Az Önök szerény mesélőjének már volt szerencséje az Újpesti Borvíkenden Balla Géza Arad-Hegyaljai boraihoz, természetesen a Fekete Leánykához is. Ezért is nagy öröm volt látni, hogy ha egy hét erejéig is, de eljut a hazai borszeretők széles táborához ez a magyar érdekeltségű fajta.

Természetesen megint megkóstoltuk, mert ugye az ismétlés a tudás anyja. Hiánytalanul „hozza” a fajtától elvárható tüzességet, savakat, fűszeres ízvilágot. Azt lehet mondani, hogy bármilyen vörös húshoz, akár paradicsomos tésztákhoz tökéletes választás. Természetesen magában fogyasztva is teljes értékű.

Vélemény, hozzászólás?