Együttműködés az etyeki ZOAD wine pincészettel

A héten egyik stratégiai partnerünk az etyeki ZOÁD wine pincészet két tulajdonosának Ottlik Ádámnak és Szűcs Zoltánnak, aki vállalkozása mellett a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége-nek alelnöke is, átadtuk 2023-as borkampányunk pólóit.

Jót beszélgettünk egy-két pohárka jó bor mellett terveinkről. Ha már Etyeken voltunk, előkerült egy parádés kis pezsgő is, hisz nem véletlenül települt Etyek közelébe több pezsgőgyár is, például a Törley pezsgő és a François pezsgő. Amit már említettünk a “Célkeresztben az Etyek-Budai borvidék” című beharangozónkban [ https://borivok.hu/2020/10/06/celkeresztben-az-etyek-budai-borvidek/ ], itt, a mészkő-fennsíkon olyan savgerincű borokat lehet csinálni, amik vetekszenek a Champagne régió alapboraival, amiből Dom. Perignon véletlenül előállította az első pezsgőt, mint arról az Önök szerény mesélője oldalunkon írt már a “Ki ‘találta fel’ a pezsgőt?” című cikkünkben [ https://borivok.hu/2020/12/29/ki-talalta-fel-a-pezsgot/ ].

A forralt bor tematikájú hónapunk után, most, december a pezsgőről fog szólni elsősorban, de senki ne csodálkozzon, ha jó borokkal is találkozik majd írásainkban. Természetesen bortörténeti és szakrális cikksorozatainkat is folytatjuk. A ’23-as évi kampányunkban is bőségesen lesz majd pezsgő, a jó borok mellett.

Vélemény, hozzászólás?