Tíz éves az Etyeki Piknik

Idén januárban lesz tíz éve, hogy útjára indult az Etyeki Piknik, Etyek legnépszerűbb tematikus gasztronómiai programsorozata. Ha Etyek, akkor első a bor, és persze az ezekből a borokból előállított pezsgő. Ne feledjük azonban, hogy az etyeki borok nagy savtartalma étvágyat csinál, ezért a programsorozat kialakításánál a gasztronómia is szerepet kapott, mivel fontos szempont volt, hogy az ide látogtók enni is tudjanak.

Az első rendezvény télen zajlott. A szervezők célja az volt, hogy bebizonyítsák minden évszakban érdemes Etyekre látogatni, hiszen itt “hóban” is lehet piknikezni! Az Etyeki Piknik rendezvénysorozat a Kezes-lábost és a Pincefesztivált váltotta fel. A fő irányvonal az volt, hogy ne két “nagyrendezvény”, hanem inkább négy az évszakokhoz igazodó kisebb, családiasabb rendezvény legyen.

Az Etyeki Piknik rendkívül hangulatos, sok fiatalt, családot megszólít. A borokon és pezsgőkön kívül, családbarát programok, sonka, sajt, szörpők, kézműves termékek és persze kitűnő hangulat várja az ide látogatókat. A programok elsősorban a Gasztrosétányra koncentrálódnak, de ez nem egy “belépőjegyes” zárt rendezvénytér, hanem egy hatalmas piknikezésre alkalmas terület, ahol a vendégek szabadon elborozgathatnak, elbeszélgethetnek. Enyhe időben az Etyeki Pikniken tényleg igazi piknikhangulat van, a szőlőtőkék között leterített plédekkel.

Az esemény kisebb újításokkal évről-évre fejlődött. Jelenleg havonta kerül megrendezésre és minden hónapnak izgalmas saját tematikája van.
A következő rendezvény 2023 január 21.-én lesz, mottója pedig: “Forralt bor és sült gesztenye, aki itt van, jó a kedve”.
Leírása szerint az új év első rendezvényébe mindenkinek érdemes “belekóstolnia”. A sokféle gőzölgő forralt bor, tea, puncs, grog, forró csoki, mellett nem hiányoznak majd a “gasztromeglepetések” sem, például a disznótoros vagy a szarvaspörkölt. A helyszínek megfelelő étel-bor párosítással várják majd az ide látogatókat. Falatozás mellett élő jazzt, vagy akár hüttés harmonikát is hallgathatunk.

A vendégek nagyrésze általában kedvet kap arra, hogy máskor “rendezvényen kívül” is ellátogasson Etyekre. A végső célja a rendezvényeknek tehát az, hogy ezekre a tematikus piknikekre se legyen már majd szükség, mivel ha valaki gondol egyet, akkor az év bármely napján Etyekre látogathat, hiszen ott egy stabil és minőségi gasztronómia és vendéglátás várja.

Vélemény, hozzászólás?