Mint azt korábbi híradásainkból tudják, Etyek Nagyközséggel és az etyeki borász partnereinkkel közös Borivók Pincejárás keretében, Chardonnay tematikus hónapunk okán, közösen végigjártuk a pincéiket és együtt megkóstoltuk a Chardonnay boraikat, pezsgőiket. Most a Nádas Borműhely Chardonnay-it mutatjuk be. Nádas Szilárd elmondta, hogy számukra a legfontosabb világfajta, többféle bort és pezsgőt is készítenek belőle. A fajtából 0,8 hektár területet művelnek az István-hegyi dűlőben, annak is a legmagasabb pontján, ahol nagyon sokat süt a nap és a szél is általában fúj. A Chardonnay szüretet, az évtől függően, általában augusztus végén, szeptember elején kezdik. Ebben az időszakban a pezsgő-alapborokhoz szednek. Elkészültük után az alapborok egy része tölgyfahordóban erjed, majd palackban fermentálódik pezsgővé. A csendes borok alapanyagának szürete általában szeptember második felében kezdődik. Ezek a borok 100%-ban tölgyfahordóban, hagyományos, oxidatív technológiával erjednek és 8-12 hónapig érlelődnek is. Szép évjáratokban kétféle csendes bor készül. A Chardonnay barrique és a Chardonnay prémium. A 2019-es ‘Blanc de Blancs’ brut nature pezsgőjük az Etyeki Hegyközségi és az Etyek-Budai Borvidéki borversenyen is aranyérmet kapott és egyben a legjobb Chardonnay és a legjobb nyerspezsgő is lett.