ZOÁD wine – Chardonnay

Mint azt korábbi híradásainkból tudhatják, Etyek Nagyközséggel és az etyeki borász partnereinkkel közös Borivók Pincejárás keretében, Chardonnay tematikus hónapunk okán, közösen végigjártuk a pincéiket és együtt megkóstoltuk a Chardonnay boraikat, pezsgőiket. Most a ZOÁD wine családi pince Chardonnay-it mutatjuk be. Ottlik Ádámmal és Szűcs Zoltánnal, a pincészet tulajdonosaival a völgyre lélegzetelállító kilátással rendelkező panoráma teraszukon beszélgettünk, miközben szürcsöltük Chardonnay-jukat. Itt kell megjegyezni, az Önök szerény mesélője számtalanszor ült eme teraszon, de mindig lenyűgözi. Csak ajánlani tudja a Kedves Olvasónak, hogy látogassa meg, és közben élvezze kiváló boraikat!

Mint Ádám és Zoltán elmondta, 0,3 hektáron, az etyeki Öreghegyen terem a Chardonnay szőlő, amiből fajtabort, házasítást és pezsgőt is készítenek. A Chardonnay szüretet, az évtől függően, általában augusztus végén, szeptember elején kezdik. Boraik modern, reduktív technológiával erjednek tankokban. Mi, a közös Borivók Pincejárás keretében, az „Eredet” fantázianévre hallgató Chardonnay fajtaborukat kóstolgattuk. Mindenki nagy megelégedésére. A fajtára jellemző minden tulajdonságot szépen mutat. Pezsgő-alapbornak is kiváló. Pezsgőiket, mint a Chardonnay-t is, természetesen nem tankban, hanem kézműves eljárással készítik. Palackban fermentálódnak pezsgővé.

Látogassák a Borivók Pincejárás etyeki pincéit, kóstolják Chardonnay és egyéb boraikat! Aki nem vesz még részt a pecsételő játékban, a helyszínen kérjen pecsételő füzetet és ismerje meg partnereink kiváló kínálatát!