A Csordás & Nagy Pince 5. születésnapja

2023 május 20.-án ünnepelte, egyik legrégebbi stratégiai partnerünk és a Borivók Pincejárás térségbeli koordinátora, a Csordás & Nagy Pince fennállásának 5. évfordulóját. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő, Kardos Ádám Pákozd és Südi Mihály Lovasberény polgármestere is. Több borrend is képviseltette magát az eseményen, többek között a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend, anyaszervezetünk a Police Borrend Egyesület és természetesen vendéglátóként a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend.

Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő köszöntője és a borrendek felvonulása után, az ünnepség egyik tetőpontjaként Tornyai Gábor atya felszentelte, az ifj. Csordás István által 2018-ban nyárfából faragott, közel három méter magas Szent Orbán szobrot.
A szobor felszentelését követően, a régi hagyományoknak megfelelően, a megjelentek “Igyál Orbán!” felkiáltások mellett megöntözték egy-egy pohár borral a szobor lábát.
Ezt követően közösen megtekintették a Pákozdi Pacsirták, a Kisfaludi Búzavirág Dalkör és a pákozdi Pipacsos Néptáncegyüttes ünnepi műsorát. A születésnapi ünnepségre egy csodálatos borosüveg alakúra készített torta tette fel a koronát. A torta elfogyasztását követően, pedig egy kis baráti poharazgatásra került sor, melynek során a vendégek ismét megkóstolhatták a pincészet kiváló borait. Természetesen a kisebbek sem maradhattak programok nélkül, őket vattacukor és ügyességi játékok várták. Este az ünnepség zárásaként fellépett a Blues Henger zenekar, utána pedig Dj Szömy és GregT gondoskodott a Borkertben a további jó hangulatról.

Köszönjük a Pannónia Szíve stábjának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az eseményen készített felvételeket.